5/10/2007

De Gezinsbond Knokke doorgelicht

Tijdens de bestuursvergadering van de Gezinsbond werd donderdagavond in Scharpoord Annie Vandenbussche in de bloemetjes gezet. Ze is 11 jaar voorzitter geweest van de gezinsbond Knokke. In die 11 jaar heeft ze de gezinsbond Knokke laten groeien tot grote slagkrachtige vereniging die het nu is. Eén van haar geesteskinderen is het leden blad “Bondig” dat nu recentelijk ook verdeeld wordt naar de leden van Heist en een totale oplage heeft van 1.500 exemplaren. Onder haar voorzitterschap werd er ook gestart met een website dat nu een grondige opknapbeurt krijg. (http://www.gezinsbond-knokke.be/)

Na 11 jaar voorzitterschap geeft Annie Vandenbussche de fakkel door aan Anne Bailyu.

Het verenigingsleven heeft altijd een bijzonder aantrekkingskracht gehad op de nieuwe voorzitter. De voornaamste drijfveren om het voorzittersschap op te nemen van de gezinsbond Knokke, vindt u terug in “bondig”, van september 2007 maar noteer vooral dat de structuur en goede werking van het bestuur en het feit dat de gezinsbond er is voor alle leeftijden – van pasgeborene tot en met senior – de doorslag gegeven hebben in het aanvaarden van de functie. De gezinsbond verdedigt de ruime belangen van alle gezinnen van Knokke-Heist : dit is een aantrekkelijk doel om zich in te zetten.

Het bestuur

Het bestuur van de gezinsbond Knokke is als volgt samengesteld :
Anne Bailyu Voorzitter
Thomas Coolen Ondervoorzitter
Fabienne Maes Secretaris
Jozef Stubbe Penningsmeester

Casier Rose
Coryn Thierry
De Clercq Ann
De Wilde Dirk
De Wilde Els
Deboucq Martine
Dumez Marianne
Heyneman Sabine
Hooijberg Hella
Van de Walle Patricia
Van Geet Jean-Pierre
Vandenbulcke Claire
Vandenbossche Conny
Vandenbussche Annie

Nieuwe outfit

Als groep naar buiten komen zodat de mensen weten wie ze kunnen aanspreken is belangrijk.
Daarom pakt de gezinsbond Knokke dit jaar uit met een gloednieuw uniform in het opvallend bondskleur.

Jaarprogramma

Het jaarprogramma wordt voorgesteld aan de hand van “Bondig”. Annie Vandenbussche startte indertijd met dit ledenblad voor de gezinsbond Knokke. Ondertussen krijgen ook de leden van de afdeling Heist-Duinbergen dit in de bus. “Bondig” wordt 3 maal per jaar verspreid op 1.500 exemplaren en is de communicatieschakel bij uitstek.

Start van een aantal cursussen

Zoals elk jaar betekent september ook de start van een aantal cursussen. Begin september startte de gezinsbond Knokke met o.a.
* badminton : recreatief badminton op zaterdag van 11 tot 13.00 uur in de stormmeeuw (voor iedereen vanaf 12 jaar)
* naaicursus : creatief je eigen kledij maken onder deskundige begeleiding op woensdagavond van 20 tot 22.30 uur in Scharpoord
* bewegingsopvoeding voor kleuters : vanaf 4 oktober elke donderdag van 17 tot 17.40 uur in de sportzaal St-Jozeflyceum

Speciale aandacht dit jaar gaat naar de naaicursus voor hippe meiden waar jonge meiden onder deskundige begeleiding in kleine groep en een trendy jurk maken op maat.
In 4 zaterdagen toveren de meisjes een mooie “party-dress” uit hun vingers en hebben ze meteen hun eerste stappen gezet naar het eigenhandig maken van kleding.
Dit initiatief heeft ….. meisjes van …. bereikt.

Week van de smaak

De gezinsbond heeft uiteraard ook aandacht voor gezonde voeding.
Hiervoor plannen we 2 activiteiten :
* “onze gezinstafel onder druk” op donderdag 15 november 2007 om 20.00 uur in Scharpoord door Ann Vandeputte, vormingswerker, klinisch psychologe en gedragstherapeute.
* “olijfolie proeven” op maandag 19 november 2007 om 20.00 uur in Scharpoord door Katia Cornelis, plaatselijke diëtiste en lerares

De gezinsbond Knokke plant een ludieke proefactie op de zaterdagmarkt van Knokke op zaterdag 3 november 2007. De moeite waard om ons aan het werk te zien.

Boomplantactie

Dit is een actie die gesteund en begeleid wordt door het gemeentebestuur Knokke-Heist.
Alle ouders van kindjes geboren in het afgelopen jaar worden uitgenodigd om een boom te planten voor hun jonge spruit. Dit jaar zullen de boompjes geplant worden …
op zaterdag 16 november 2007 om 11.00 uur. Afspraak aan de residentie Mardyck.

Nordic Walking

Na een proefles op 23 september werd beslist om de leden van de gezinsbond de kans te geven om zich in 6 lessen te vervolmaken in Nordic Walking. Nordic Walking is niet zomaar wandelen en het vergt toch wat initiatie om dit goed onder de knie te hebben. Vanaf zondag 7 oktober biedt de gezinsbond 6 initiatielessen aan. Afspraak aan het directeur generaal Willemspark, aan de hoek van de Anenomenlaan voor 6 opeenvolgende zondagen van 10 tot 11.30 uur vanaf zondag 7 oktober.
Leden betalen 60 €, niet-leden 75 €.
4.5 Andere activiteiten

Onze andere activiteiten vindt u netjes opgesomd in “Bondig”. Ook de activiteiten van de gezinsbond Heist-Duinbergen worden opgenomen. We hopen in de toekomst ook de activiteiten van de afdeling Westkapelle te kunnen opnemen in dit ledenblad. Na 36 jaar fusie van onze deelgemeenten, willen we er graag naar streven om de werking van de 3 afdelingen op elkaar af te stemmen, onze activiteiten open te stellen voor alle leden en gezamenlijke activiteiten op te zetten. Uiteindelijk hebben we hetzelfde doelpubliek : alle Knokke-Heistenaars van 0 tot 120 jaar.

Binnen de werking van de bond zijn ook volgende zaken heel belangrijk :
* kinderoppasdienst
* onthaal van pasgeborene : elke baby ontvangt een geschenkje en leden kunnen de ooievaar lenen om voor hun deur te zetten
* grootouders- en seniorenactie waarbij speciale aandacht gegeven wordt aan activiteiten voor seniors

Waarom lid worden van de Gezinsbond ?

De gezinsbond biedt nog veel meer dan activiteiten.

De elektronische gezinsspaarkaart
In heel wat handelszaken van Knokke-Heist en omstreken krijg je een korting van 5%. Het bonnenboekje, die je jaarlijks ontvangt met je nieuwe kaart, geeft een korting van 10%. Deze korting wordt dan opgeslagen op je elektronische gezinsspaarkaart. Elke schijf van opgespaarde 20 €, kun je dan gebruiken als betaalmiddel bij dezelfde handelszaken. De Standaard boekhandel geeft een rechtstreekse korting van 10% op.

Andere kortingen
Op de reispassen van de NMBS krijg je 5% korting op je spaarkaart.
Ook voor oplaadkaarten voor je GSM krijg je 5% toegekend.
Nieuw is de korting van maar liefst 20% op de bioscooptickets van de Kinepolis.

Al deze kaarten kun je verkrijgen bij penningsmeester Jozef Stubbe, Smedenstraat 48.

Ook Daoustinterim geeft een extra korting van 15% op de gezinsspaarkaart op de dienstencheques.