Een andere kijk op het nieuws vanaf de Belgische Oostkust
19/10/2007
Acht toprestaurants promoten dagverse vis
Vrijdagmorgen werd aan onze kust het project Promotie Dagverse Vis voorgesteld. Met dit initiatief wil de Stichting voor Duurzame Visserij Ontwikkeling de Belgische kustvisserij in de kijker zetten. Het project van de Stichting voor Duurzame Visserij Ontwikkeling zal de komende vijf maanden heel België bestrijken. Acht topchefs van sterrenrestaurants gaan dan speciaal werken rond dagverse vis, diezelfde ochtend nog geveild aan de Belgische kust. De meesterkoks willen op die manier aantonen dat ze met een bereiding de "gewone" vis kunnen optillen tot een hoger niveau. Aan de Belgische kust wordt voornamelijk gevist op tong, zeebaars, pladijs, zeepaling, schar, grauwe poon, wijting en kabeljauw.Volgens voorzitter Ivan Victor werkt de stichting ook aan opleiding en voorlichting, onderzoek, een beter beheer van de visbestanden en nieuwe mogelijkheden rond aquacultuur. Een lijst van de restaurants die deelnemen aan het project Dagverse Vis vindt u op www.dagversevis.be.
“GESELS van een imaginaire god” schetst in 284 bladzijden problemen en mogelijke oplossingen rond de migrantencrisis, het gevaar van globalisatie, de heerschappij van de dollargod en de dreiging van een derde wereldoorlog. Hoe komt het dat tienduizenden moslimgezinnen de landen van hun vroegere koloniale meesters werden binnengesmokkeld in een soort retourkolonisatie? Wat is nodig om de bestaande Europese waarden te beschermen? Zijn gepast onderwijs en intensieve integratie de oplossing voor een betere toekomst?
Meer info over “GESELS van een imaginaire god”
VLUCHT NAAR PENZANCE
(klik op de coverfoto voor meer info)
“Vlucht naar Penzance”
Verhalen van Vlaamse vissers in de Tweede Wereldoorlog