2/10/2007

40.000 bezoekers voor Vliegerfestival?

Het Internationaal Vliegerfestival “Passport to Heaven” telde dit weekend 40.000 bezoekers. Zo meldt de Dienst voor Toerisme van Knokke-Heist. Een laaiend succes dus, en goed nieuws voor de organisatoren van het festival, Passport to Heaven, Billy Kite en Suseia.

Duizenden families ontdekten tijdens het laatste weekend van september de kunst van het vliegeren. Daarnaast waren er ook 25.000 genodigden van Electrabel, een van de hoofdsponsors van het evenement, aanwezig. Het strand rechtover het Rubensplein zag er dan ook afgeladen uit, terwijl de hemel en de zee van Knokke-Heist het perfecte decor vormden voor dit spetterende spektakel.

Zo kon het publiek zaterdagnamiddag de grootste vlieger ter wereld ontdekken, die niet minder dan 1.650 m2 groot is. De kitersurfers toonden hun kunsten op de golven, wat op heel wat verwondering en verbazing bij de toeschouwers kon rekenen. Deze demonstraties kregen trouwens nog meer schwung dankzij de aanwezigheid van G-Schock en FlexiFoil. Ook de professionals van de Billy Kite-school waren van de partij: zij gaven meer dan 350 initiaties in het powerkiten. De zogenaamde “demonstrators”, een groep van 7 internationale experts die speciaal voor “Passport to Heaven” bij elkaar kwamen, hebben het publiek ademloos doen kijken naar de ritmische acrobatieën van hun vliegers. Kinderen konden hun eigen vlieger leren maken en hem natuurlijk ook laten opvliegen in een speciaal daarvoor gecreëerde zone. Voorbijgangers gaven hun ogen de kost aan de windtuin met zijn mobiele, kleurrijke decoratie. Het programma was dus ronduit indrukwekkend en een spektakel van kleur.

“Passport to Heaven” is meer dan een familiaal, trendy en sportief evenement. Het festival respecteert ook het milieu en stimuleerde de deelnemers met de trein naar Knokke af te zakken. Daarvoor konden ze gebruik maken van de Weekend Biljet van de NMBS. Ook Skoda, partner van het evenement, droeg zijn steentje bij en organiseerde ecodrive-sessies waarbij het publiek leerde wat ecologisch rijgedrag precies inhoudt.

De organisatoren praten nu al over een herhaling in september 2008. De 12de editie zal ook dan weer in het teken staan van het vliegeren en kiten.

Meer weten? Surf naar http://www.passporttoheaven.be/