28/06/2007

WWL investeert verder in Zeebrugge

Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) rust zijn ro/ro-terminal in de Zeebrugse achterhaven uit met twee PDI-centra, waar wagens van hun waslaag worden ontdaan en waar extra onderdelen kunnen worden gemonteerd. Er komt een Pre-Delivery Inspection-centrum voor auto's en ook één voor hoge en zware lading, zoals werfmachines, tractoren en ander landbouwmaterieel van klanten als Caterpillar, John Deere en Hitachi.

WWL investeert acht miljoen euro in de twee nieuwe faciliteiten. Wallenius en Wilhelmsen zijn al lang actief in het maritieme autovervoer, maar willen via hun joint venture WWL nu de volledige logistieke keten van auto's en andere voertuigen in handen krijgen.

Daarom hebben ze ook eigen terminals, verzorgen ze de distributie in het achterland en beheren ze de logistieke keten met IT-systemen. Op de terminal in Zeebrugge ontbraken alleen nog de technische diensten. De garage voor zware en hoge lading moet dit jaar al in gebruik zijn, het centrum voor personenwagens volgend jaar september.