Een andere kijk op het nieuws vanaf de Belgische Oostkust
4/06/2007
Chef "Oud Sluis" stopt er niet mee
Topkok Sergio Herman van het driesterrenrestaurant Oud Sluis in onze buurgemeente stopt niet met koken. Herman ontkent het hardnekkige gerucht dat hij zou stoppen met Oud Sluis. Wel heeft hij nieuwe plannen. Sergio Herman laat via een medewerker van Oud Sluis weten niet te stoppen met het Zeeuwse toprestaurant, maar ‘door te gaan tot het gaatje’. Daarmee ontzenuwt hij het gerucht dat de topkok zich zou terugtrekken uit zijn culinaire tempel. Wel bevestigt hij dat hij een Bed & Breakfast gaat starten. De B&B gaat als alles meezit eind september open, mailt Oud Sluis. Verder zou Herman plannen hebben om een bistro te beginnen in Antwerpen. Deze moet over een jaar open gaan. In de toonaangevende restaurantgidsen Michelin, Lekker en GaultMillau komt Oud Sluis steevast bij de beste uit de bus.
“GESELS van een imaginaire god” schetst in 284 bladzijden problemen en mogelijke oplossingen rond de migrantencrisis, het gevaar van globalisatie, de heerschappij van de dollargod en de dreiging van een derde wereldoorlog. Hoe komt het dat tienduizenden moslimgezinnen de landen van hun vroegere koloniale meesters werden binnengesmokkeld in een soort retourkolonisatie? Wat is nodig om de bestaande Europese waarden te beschermen? Zijn gepast onderwijs en intensieve integratie de oplossing voor een betere toekomst?
Meer info over “GESELS van een imaginaire god”
VLUCHT NAAR PENZANCE
(klik op de coverfoto voor meer info)
“Vlucht naar Penzance”
Verhalen van Vlaamse vissers in de Tweede Wereldoorlog