19/02/2008

Nissan Mountainbike Beach Challenge op 1 maart

De vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist organiseert op zaterdag 1 maart de Nissan Mountainbike Beach Challenge. Het is meteen de 10de editie van de bekende strandrace. Er is een prijzenpot van 5.000 euro. Deze unieke wedstrijd volgt de volledige kustlijn van in Duinbergen tot aan het Zwin. Een zeer gevarieerde omloop dus. Tonnen hard en zacht zand, golfbrekers en betonpaden over de natuurlijke glooiingen van het Zwin. Daarna vormen grasstroken in de Polders en de steile macadamhellingen in Duinbergen een echte “challenge”. Deelnemers (vanaf 15 jaar) kunnen kiezen tussen 24 of 48 km. Start en aankomst liggen ter hoogte van het Stübbenpark in Duinbergen.

Klik hier om het parcours te bekijken.

Klik hier om het parcours met straatnamen te bekijken.

Er worden officiële uitslagen gemaakt voor de dames & heren op de 24 km en voor de heren op de 48 km. Bij de heren zijn er 3 categorieën: junioren (-20), senioren en masters (40 +). Het dragen van een helm en het rijden met een mountainbike en stuurnummer is verplicht! Voor het stuurnummer betaal je vooraf een waarborg van € 5,00. Deze waarborg kun je na de wedstrijd recupereren in het wedstrijdsecretariaat (sporthal Laguna, Krommedijk 32) tegen inlevering van je stuurnummer. Indien je ten laatste op 25 februari reserveert, kun je ter plaatse een mountainbike huren aan € 17,00. De dag zelf moet je hiervoor als waarborg je identiteitskaart afgeven. Je moet wel zelf een helm voorzien!

Inschrijvingen.
Inschrijven kan enkel vooraf tot en met maandag 25 februari via de vernieuwde website. Klik hier Deelnemers aan de Nissan Mountainbike Beach Challenge betalen € 18,00. Dit bedrag is inclusief de te recupereren waarborg van € 5,00. Ter bevestiging van je inschrijving ontvang je een bevestigingsbrief en Golfbreker, een informatief krantje. Totale prijzenpot van € 5.000 .

Mountainbike Kustcriterium.
De Nissan Mountainbike Beach Challenge vormt de afsluitende wedstrijd van de ‘superprestige’ van de strandraces: het mountainbike kustcriterium.
http://www.mountainbikebeachchallenge.be/