22/02/2008

Mensen schrikken van duurder parkeren in rode en paarse zones

Alhoewel Knokke-Heist reeds per 1 januari de parkeertarieven aangepast heeft blijkt dat nog steeds heel wat automobilisten verrast zijn wanneer ze bij de parkeermeter hun ticket willen betalen. In de rode en paarse zones moet men namelijk meer betalen. Voor de goede orde heeft de badstad een en ander nog eens op een rijtje gezet.

De tarieven in de rode zone werden een halve euro duurder. De rode zone omvat Lippenslaan, Zoutelaan, Kustlaan, Dumortierlaan, het Driehoeksplein en een deeltje van de Patriottenstraat in Duinbergen. In Heist vallen de Nicolas Mengélaan, de Kursaalstraat, Graaf d’Ursellaan en De Bolle onder de categorie ‘rode zone’. Dit betekent dat men voor één uur parkeren nu €1.50 betaalt, in plaats van het gebruikelijke tarief van €1 per uur vroeger. In de rode zone mag men nog steeds maar maximaal één uur parkeren.

In de paarse zone betaalt men €1.30 per uur voor een maximale parkeertijd van twee uur. Onder de paarse zone verstaan we voor Knokke: de Piers De Raveschootlaan en enkele zijstraatjes van de Lippenslaan. Voor Heist vallen de Kerkstraat en de Vlamingenstraat hieronder.

In alle andere zones (groene zone, oranje zone) blijft het tarief onveranderd op €1 per uur . Indien men geen geld in de parkeermeter stopt, zal automatisch het halvedagbiljet aangerekend worden. Deze retributie werd verhoogd van €12.50 naar €20.

In de niet-betalende blauwe zones (onder andere op de parkings van ‘Cultuurcentrum Scharpoord’ en ‘parking Stormmeeuw’) is het leggen van de parkeerschijf een verplichting. Indien de parkeerwachter vaststelt dat men dit niet doet of de toegestane parkeertijd overschrijdt, bedraagt de retributie €20 (tegenover €12.50 vroeger).