29/07/2009

Nabeschouwing over Zeezwemmen en Strandloop in Knokke

Foto’s Zeezwemmen en GB Strandloop Knokke

Persoonlijk aankomstfilmpje GB Strandloop Knokke

Zeezwemmen

Op vrijdag 17 juli 2009 organiseerde de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist het zeezwemmen. De deelnemers hadden de keuze tussen 500 m of 1.500 m. Niet minder dan 379 zwemmers trotseerden deze uitdaging. Onder de deelnemers terug heel wat inwoners van Knokke-Heist, evenals triatleten die kwamen trainen voor de Finishers Triatlon van 23 augustus en de Generali Zwintriathlon van 2 september.

46 dames en 72 heren kozen voor 500 m. Bij de +16 jarigen kwamen Charlotte Van Biervliet en Sander Boidin al eerste dame en heer uit het water. Bij de -16 jarigen waren dit Amber Rombaut en Diego De Meyer. 20 redders, 58 dames en 183 heren waagden zich aan de 1.500 km. Hier stonden Fee Lampaert en Frederik Bormaele op het hoogste schavotje.
Deelnemers hebben de mogelijkheid om foto’s van het zeeezwemmen te bekijken op het fotoboek van de gemeente Knokke-Heist (via www.knokke-heist.be).

De GB strandlopen

Op vrijdag 24 juli 2009 hebben 1166 enthousiaste lopers deelgenomen aan de GB strandloop van Knokke. 288 dames en 385 heren kozen voor 5 km. Valerie Seen en Bart Maene toonden zich hier de sterksten. 106 dames en 387 heren waagden zich aan 10 km. Hier stonden Anne-Marie Danneels en Davy Stieperaere op het hoogste schavotje.

Deelnemers aan de GB Strandloop Knokke hebben de mogelijkheid om hun persoonlijk aankomstfilmpje te bekijken. Daarnaast kan men de foto’s van de GB Strandloop Knokke bekijken op het fotoboek van de gemeente (via www.knokke-heist.be).

Volgende week vrijdag 7 augustus wordt in Heist de 2de GB strandloop van de zomer georganiseerd. Het zal de 25ste keer zijn dat de strandloop in Heist zal georganiseerd worden. We hopen voor deze ‘zilveren’ editie een recordaantal lopers te verwelkomen. Dit wordt ongetwijfeld hét loopfeest van de kust!!

De start wordt gegeven op het strand voor het Heldenplein. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 of 10 km lopen langs de laagwaterlijn. De deelnemers aan de 5 km lopen tot juist voor het statige casino van Knokke en terug. De deelnemers aan de 10 km lopen door tot aan de Wielingen. Klik hier voor een overzicht van het looptraject.

De lage inschrijvingsprijs (€ 3,00) en het zomerse karakter maken van de GB strandlopen een echt familiaal sportgebeuren. Kids vanaf 3 jaar die zelf niet meelopen en van wie hun ouders en grootouders meelopen, kunnen van 18.30 tot 20.30 uur terecht in de kinderanimatie.

Daginschrijvingen zijn mogelijk van 17.30 tot 19.15 uur (€ 3,00).

De tijdsregistratie gebeurt via het Championchip-systeem. De klassieke ingrediënten waarbij elke deelnemer aan de aankomst een drankje en een medaille ontvangt en op basis van het borstnummer 50% kans maakt op het winnen van een prijs in natura werden behouden. Verder zijn er kleedkamers en een vestiaire voorzien. Deelnemers kunnen zich achteraf gratis douchen in sporthal Stormmeeuw, E.Verheyestraat 14 of sporthal Laguna, Krommedijk 32.