19/10/2007
Acht toprestaurants promoten dagverse vis
Vrijdagmorgen werd aan onze kust het project Promotie Dagverse Vis voorgesteld. Met dit initiatief wil de Stichting voor Duurzame Visserij Ontwikkeling de Belgische kustvisserij in de kijker zetten. Het project van de Stichting voor Duurzame Visserij Ontwikkeling zal de komende vijf maanden heel België bestrijken. Acht topchefs van sterrenrestaurants gaan dan speciaal werken rond dagverse vis, diezelfde ochtend nog geveild aan de Belgische kust. De meesterkoks willen op die manier aantonen dat ze met een bereiding de "gewone" vis kunnen optillen tot een hoger niveau. Aan de Belgische kust wordt voornamelijk gevist op tong, zeebaars, pladijs, zeepaling, schar, grauwe poon, wijting en kabeljauw.Volgens voorzitter Ivan Victor werkt de stichting ook aan opleiding en voorlichting, onderzoek, een beter beheer van de visbestanden en nieuwe mogelijkheden rond aquacultuur. Een lijst van de restaurants die deelnemen aan het project Dagverse Vis vindt u op www.dagversevis.be.